Friday, February 10, 2012

Tumeda šokolaadi trühvlid


1 dl vahukoort
50 g võid
300 g tumedat šokolaadi (nt. Fazeri spetsiaalsed šokolaaditahvlid)
1 dl pehmet toorjuustu (umbes 100gr)
kakaod (lapsena teadsin seda 'Meie mark' nime all)

Sulata šokolaad.
Pane vahukoor ja või potti ning aja keema. Tõsta pott tulelt.
Sega hulka šokolaad.
Lisa toorjuust ja sega hoolikalt läbi. Tõsta saadud mass külmkappi ja jäta sinna, kuni mass on piisavalt tahke. Selleks kulub üks-kaks tundi.
Vormi tahkunud trühvlimassist teelusika abil pallikesed. Ka näppude vahel veeretamine on täiesti võimalik.
Keeruta trühvleid kakaos ja pane veel mõneks ajaks külmikusse seisma.
Trühvlimassi võid jaotada ka väikesteks portsudeks, segades igaühte midagi erilist.
Huvitavaid maitseid annavad lisaks eelpool mainitud jookidele ka Baileys’e kooreliköör, Cointreau või Jägermeister.
Kompveki sisse võid peita kompotikirsi, kuivatatud ploomi või aprikoosi.
Valmis trühvleid võib veeretada kookoshelvestes või pähklipurus

No comments:

Post a Comment